И в Чирпан без празнична заря за Нова година

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Община Чирпан подкрепя призива на фондация „Четири лапи“

сн. сграда Община ЧирпанЧирпан ще посрещне 2022 година без празнична заря. Общината се присъединява към призива на фондация “Четири лапи” за отговорно честване на Нова година без пиротехническо шоу. Средствата за новогодишната илюминация ще бъдат добавени към обновяването на площадката за игра и дресура на четириногите любимци в парк “Д-р Теньо Стоилов”. Това каза кметът Ивайло Крачолов на последната общинска оперативка за годината в подкрепа на кампанията на неправителствената организация “Красивото за нас е ужaсяващо за тях”.

Отсъствието на заря ще намали оглушителния шум в празничната нощ, когато хората по традиция се сбогуват с изминалата година и посрещат новата с множество пиротехнически чествания – опасни за нищонеподозиращите животни, счита общинското ръководство. От Администрацията призовават гражданите да ограничат фойерверките и пиратките в предстоящите празнични дни.

Обновяването на специализираната площадка за четириноги ще приключи до края на януари, ще бъде възстановен и шадраванът с декоративно приспособление с течаща вода за тях, каза Крачолов, споделяйки, че обещаното пред собствениците на домашни любимци се изпълнява. За Нова година грейнаха и алеите в парк “Д-р Теньо Стоилов”, поставени са около 40 осветителни тела.

ЧНГ
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн