Задържаха 48-годишен за присвояване на пари от дневния оборот на фирма в Казанлък

Стара Загора ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Д., на 48 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 21.06.2021 г. в Казанлък противозаконно присвоил чужди движими вещи, собственост на търговско дружество, които владеел – престъпление по чл. 206, ал.1 от Наказателния кодекс.

С.Д. работел като дистрибутор на стоки към фирма. На 21 юни 2021 г. бил получен сигнал, че той не се отчел в края на работния ден и присвоил дневния оборот в размер на 1386 лева. Той изоставил служебния автомобил, с който извършвал разнос на стоката и се укрил. С.Д. бил обявен за общодържавно издирване, а на 12.12.2021 г. е установен и задържан.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.Д., като е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му.

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн