Шефът на отдел “Здравеопазване” в Община Стара Загора д-р Антония Тодорова получи розовата кутия на “Самаряни”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_5458IMG_5455Началникът на отдел „Здравеопазване“ в Община Стара Загора д-р Антония Тодорова получи днес розовата кутия на сдружение „Самаряни“, част от информационната кампания „365 дни – Любовта не бива да боли!”. Тя й бе връчена от зам.-кмета Иванка Сотирова.

„Д-р Тодорова е пряко ангажирана с проблема за насилието срещу жени. Нейна е грижата да помага на пострадали, да ги настанява в кризисни центрове и т.н. Затова й връчвам кутията“, поясни Иванка Сотирова.

„За мен е чест да бъда част от кампанията против насилието над жени и деца. Не се срамувайте и не се страхувайте. Говорете и потърсете помощ, защото не сте сами. Аз и още много хора като мен ще Ви чуят! Истинската любов не се храни с болка и със сълзи. Тя не бива да боли“, каза д-р Тодорова.

Всяка година Сдружение “Самаряни” провежда информационна кампания в рамките на световната инициатива “16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пол”, която е насочена към различните форми на насилие срещу жени. Тази година са избрани 16 жени от Стара Загора, които да получат специална розова кутия. Тя носи в себе си и послание с предизвикателство – всяка жена, от своя страна, да приготви нова кутия, която да реши на кого да подари, така че посланието и информацията за справяне с домашното насилие да преминат от ръка на ръка и да достигнат до много жени за следващите 365 дни.

Информационната кампанията “365 дни – Любовта не боли” по традиция започва на 25 ноември – Международния ден за премахването на насилието, основано на пол, и продължава до 10 декември – Международния ден за правата на човека.

В рамките на тази кампания и през настоящата година предстои отново да се акцентира върху една обществено значима тема – тази за домашното насилие.

Информацията, която носи всяка розова кутия, е свързана с възможността да бъде потърсена помощ на 24-часовата консултативна телефонна линия – 042 64 11 11 за жени и деца, пострадали от насилие, както и други възможни начини, по които пострадалите от насилие могат да потърсят помощ, за да им бъде оказана адекватна закрила и подкрепа.

Близо 18 години Сдружение “Самаряни” работи по проблема за домашното насилие, като предоставя безплатна подкрепа на пострадалите от насилие в Кризисен център “Самарянска къща”, към който функционират звената “Кризисно настаняване”, “Приемна за подкрепа”, “Консултативни линии” и “Терапевтични и корекционни програми”.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн