Кметът Ивайло Крачолов даде старт на бизнес проект в Чирпан

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Близо стотина души ще работят в мебелната фабрика след финализирането на бизнес етапите, стана ясно днес. Две трети от работниците в момента са чирпанлии
*
сн.02сн.01Успех на новия модерен инвестиционен проект в Чирпан пожела кметът Ивайло Крачолов при стартиране разширението на водеща в България мебелна фирма, избрала града за своето бизнес развитие (“Роси” ЕООД). Кметът и собственикът Валентин Колев разбиха шампанско като традиционен символ за “На добър час!” в начинанието. В ритуала участваха и проектантът арх. Веселин Беров, и мениджърът по бизнес и развитие в строителната компания “Кастело Прикас” Йордан Радоев, която е обещала да завърши ангажимента си по изграждането за 3 дни.

“С приключването на този обект завършва първият етап на един мащабен наш проект: Чирпан да стане логистична база на “Роси”. Тук е производството ни вече, разбираемо е и логистиката да е до него. Приятно съм изненадан от отношението на кмета към бизнеса – имаме неговата морална подкрепа, но понякога тя е повече от всичко. За индустрията е важно съотношението бизнес проект – Община – работна ръка, по което става ясно развитието за един град”, подчерта Валентин Колев, припомняйки историята на 20-годишното дружество за производство и търговия на материали за мебели.

“Общината да бъде забелязана от инвеститорите, това беше една от моите мечти в началото на мандата, в тяхно лице да имаме сериозни партньори, които да реализират както своите бизнес планове, така и трудова заетост за жителите” – сподели пред журналисти Ивайло Крачолов. По думите му вече се вижда инвестиционен интерес към Чирпан, особено след икономическия форум, който бе реализиран преди 3 месеца. За този период Общината е потърсена от няколко инвеститори, които искат да реализират проектите си в града на Яворов. За кмета са важни работните места, които ще открият предприемачите. “Близо стотина души ще работят в мебелната фабрика след финализирането на бизнес етапите, стана ясно днес. Две трети от работниците в момента са чирпанлии. Ето това е важно за жителите” – заключи кметът Ивайло Крачолов.

Пресцентър Община Чирпан
#gerb

spodelime


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн