Eлектроразпределение Юг осигури нови 34 специализирани машини за зимния сезон

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

EVN_nova_tehnika1EVN_nova_tehnika273 екипа на дружеството са постоянно в готовност да реагират при необходимост

Eлектроразпределение Юг (част от EVN) достави нова специализирана техника по места. Общо 34 единици нова техника са в услуга на дейностите, изпълнявани от екипите на дружеството.

Доставките включват:

* 22 високопроходими автомобилa 4х4.
* 2 товарни автомобила (тип „фургон“) за доставка на материали и авариен резерв по места.
* 10 самосвални ремаркета.

Наличието на нова механизация е важна предпоставка за бързо възстановяване на захранването при необходимост в условията на усложнена зимна обстановка.

Като част от подготовка за зимен сезон 2021/22 екипите на Електроразпределение Юг извършиха по места инспекции на всички съоръжения средно и ниско напрежение, обслужвани от дружеството. Общо 380 км просеки по въздушни линии средно и ниско напрежение бяха почистени.

За справяне с тежки зимни ситуации Електроразпределение Юг разполага с 18 мобилни агрегата с обща мощност над 2.5 МVA (мегаволтампера), 4 мобилни трафопоста с обща мощност над 2.4 MVA, 9 моторни шейни и др. В допълнение бяха проведени тренировки за работа при тежки зимни условия. 73 екипа на дружеството са постоянно в готовност да реагират при необходимост.

В Електроразпределение Юг функционира и кризисен щаб с обучени ръководители и специалисти, както и координационни щабове на място в КЕЦ. За справянето с различни ситуации през зимата дружеството разчита и на доброто взаимодействие на своите диспечери и ръководители на звена с местните власти в лицето на областните управители, общините и териториални дирекции “Гражданска защита”.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн