Районна прокуратура – Стара Загора предаде на съд 159 лица през месец ноември

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

ProkuraturaПрез месец ноември 2021 г. прокурорите от Районна прокуратура – Стара Загора и Териториалните отделения в Казанлък, Чирпан, Раднево и Гълъбово са решили по същество и са внесли за разглеждане в съда 146 прокурорски акта срещу 159 лица. От тях 44 обвинителни акта, 75 споразумения за решаване на делото, 27 предложения за налагане на административно наказание, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Най-висок относителен дял имат общоопасните престъпления. По тях са внесени 82 акта срещу 82 лица. Те са за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол или наркотични вещества, без притежание на свидетелство за управление на МПС, за пътнотранспортни произшествия, за държане, засаждане и отглеждане на високорискови наркотични вещества.

Следват престъпленията против собствеността – 27 акта срещу 31 лица. Те са за кражби, грабежи, измами.

Внесени са 9 акта срещу 13 лица за престъпления против личността – телесни повреди, закана с убийство, против половата неприкосновеност – блудства, изнасилвания.

За престъпления против брака и семейството да внесени 18 акта срещу 21 лица – за незаконно съжителство с лице, ненавършило 16-годишна възраст, наплащане на издръжка и други.

Влезлите в сила присъди през месец ноември 2021 г. са спрямо 88 осъдени лица.
#

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн