Старозагорски младежи организират коледна благотворителна кампания “Дари, за да зарадваш” преди Коледа

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

kampania1Младежкият общински съвет в Стара Загора стартира за трета поредна година Коледното издание на благотворителна кампания „Дари, за да зарадваш“. Кампанията има за цел да помогне на човек в нужда. „Ние – младежите, а и всички граждани, към които се обръщаме, можем да бъдем добри, съпричастни и състрадателни не само по време на големите християнски празници, но и през цялата година. Ако искаш да дариш и да зарадваш, направи скромно дарение на човек в нужда, за който един топъл обяд или хранителен пакет означава много”, разказват организаторите.

„Призоваваме в кампанията да се включи всеки, който има желание и може да отдели поне един пакет хранителни продукти или консерви с дълготраен срок на годност“, допълват още младежите.
„В тези трудни времена човек винаги трябва да гледа как да се приспособява към дадената среда и макар и МОС да сме затруднени да изпълняваме инициативите ни както преди, тази обстановка ни накара да бъдем по-креативни и да разберем, че нещата винаги могат да се случат и по друг начин“, категорични са учениците.

И това издание на инициативата е подкрепено от Лео Клуб Стара Загора Августа. Събраните продукти ще бъдат предоставени на социалната кухня към православния храм “Св. Паисий Хилендарски”, намиращ се в кв. “Зора”.

Всеки, който желае да се включи в кампанията, трябва да има предвид, че хранителните пакети (боб, ориз, леща, грах, макаронени изделия, нишесте, брашно, сол, захар, олио или консерви) трябва да са с дълъг срок на годност и без нарушение на опаковката.

Даренията ще се събират в Младежкия дом, намиращ се на бул.”Патр. Евтимий” 176, до 20 декември всеки работен ден от 08.30 до 20.30 часа. За повече информация – тел.042 639 974 или за учениците – от представителя на Младежкия общински съвет в съответното училище.

„Нека отворим сърцата си, за да дарим и зарадваме”, допълват организаторите.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн