Започва съдебният процес срещу британеца, блъснал мотоциклетист до ГПЧЕ “Р. Ролан”

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

54354563Окръжна прокуратура – Стара Загора внесе обвинителен акт спрямо А.А., поданик на Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия. Той е предаден на съд за това, че на 3 октомври 2021 г. в Стара Загора причинил тежко пътнотранспортно произшествие, при което е загинал 42-годишен мотоциклетист и са ранени двама пешеходци.

Делото е внесено в съда два месеца след извършването на деянието.

На 03.10.2021 г. около 19,40 ч. в Стара Загора А.А. управлявал лек автомобил БМВ. Той се движел по ул. „Ген. Столетов“ в посока от изток на запад. На кръстовището с ул. „Цар Иван Шишман“ А.А. предприел забранена маневра „завой наляво“ и отнел предимството на насрещно движещия се мотоциклетист. Вследствие на сблъсъка мотоциклетът се е отклонил вдясно спрямо посоката си на движение, излязъл от пътното платно и падайки, ударил намиращите се на тротоара двама пешеходци. Обвиняемият А.А. напуснал произшествието и направил опит да се укрие, но е бил установен и задържан от граждани. Те го предали на полицията. При тестването му с техническо средство е отчетен положителен резултат за употреба на наркотични вещества.

28-годишният британец е предаден на съд за престъпление по чл. 343, ал.4 от Наказателния кодекс – за това, че е причинил по непредпазливост смъртта на Г.М., на 42 г., и средни телесни повреди на А.А. на 16 г. и Р.В. на 53 г. Деянието е извършено след употреба на наркотични вещества и А.А. е избягал от местопроизшествието. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода от три до петнадесет години.

По делото са разпитани като свидетели повече от тридесет лица, изготвени са множество експертизи. Предстои Окръжен съд – Стара Загора да насрочи разпоредително заседание, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн