Зам.-кметът Иванка Сотирова се включи в кампания против насилието над жени

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

263476226_517080512635713_2382733174734628704_nЗам.-кметът на Община Стара Загора Иванка Сотирова получи днес специалната “розовата кутия” на Сдружение “Самаряни”, част от информационната кампания “365 дни – Любовта не бива да боли!”. В рамките на 16 дни 16 разпознаваеми като жени, ползващи се с обществено доверие и имащи гражданско влияние, се обединяват срещу домашното насилие.

“Благодаря за честта да бъда част от кампанията против насилието над жени и деца. В забързаното ежедневие често пропускаме да видим сигналите и следите от домашно насилие, а това е проблем, който се развива с все по-голяма сила. Ние като общество трябва да реагираме и да сведем до минимум агресията – не само физическата, а и вербалната и психическата”, каза Иванка Сотирова.

Всяка година Сдружение “Самаряни” провежда информационна кампания в рамките на световната инициатива “16 дни на активизъм срещу насилието, основано на пол”, която е насочена към различните форми на насилие срещу жени. Тази година са избрани 16 жени от Стара Загора, които да получат специална розова кутия. Тя носи в себе си и послание с предизвикателство – всяка жена, от своя страна, да приготви нова кутия, която да реши на кого да подари, така че посланието и информацията за справяне с домашното насилие да преминат от ръка на ръка и да достигнат до много жени за следващите 365 дни.

“Вярваме, че “розовата кутия” може по неочакван начин да донесе отговор на поредната страдаща от домашно насилие жена! Надяваме се тази кутия да постави въпроси и да предизвика размисли, да развълнува попадналите в такава ситуация или станалите нейни свидетели, да ги окуражи да се осмелят да отхвърлят страха и безнадеждността, да направят крачка на доверие и да потърсят подкрепа за един различен и възможен живот – живот без насилие…”, категорични са организаторите.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн