Трима са обвинени и задържани от Окръжна прокуратура – Стара Загора за отвличане на 34-годишен мъж в местност под връх Бузлуджа

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

P1430855Окръжна прокуратура – Стара Загора привлече днес като обвиняеми И.Д., на 22 г., М.Д., на 20 г., и В.А., на 25 г., за това, че на 30.11.2021 г. в с. Дунавци, обл. Стара Загора, в съучастие помежду си като съизвършители, са отвлекли С.С., на 34 г. – престъпление по чл. 142, ал.2, т.2, вр. ал.1, вр. чл. 20, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Горепосочените три лица са обвинени и в това, че на 30.11.2021 г. в гориста местност южно от връх Бузлуджа, в землището на гр. Шипка, отново в съучастие помежду си като съизвършители, противозаконно са лишили от свобода С.С. – престъпление по чл. 142а, ал.1, вр. с чл.20, ал. 2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.

Спрямо И.Д. е повдигнато обвинение и за опит за убийство на С.С. – престъпление по чл. 115, вр. чл. 18, ал.1 от НК.

По делото е установено, че тримата обвиняеми са отвлекли С.С. и с автомобил го откарали в местност под връх Бузлуджа. Там го малтретирали. На С.С. бил нанесен побой и прободни рани в корема. Пострадалият мъж бил завързан за дърво, след което тримата си тръгнали. С.С. е бил открит от случайно преминаващ гражданин, който подал сигнал на тел. 112.

Тримата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Стара Загора и ОД на МВР – Стара Загора. В него участваха Дичо Атанасов, окръжен прокурор, Георги Видев, зам.-окръжен прокурор, и ст. комисар Николай Колев, директор на ОД на МВР – Стара Загора.
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн