Двама са отвлекли и малтретирали пострадалия под връх Бузлуджа, стана ясно от извънреден брифинг на Окръжна прокуратура и ОДМВР – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

P1430855Окръжният прокурор в Стара Загора Дичо Атанасов, зам.-окръжният прокурор Георги Видев и директорът на ОДМВР – Стара Загора старши комисар Николай Колев дадоха тази сутрин брифинг за медиите във връзка с криминалния случай от 30 ноември, когато под връх Бузлуджа беше открит в безпомощно състояние 34-годишен мъж, вързан за дърво и с многобройни порезни и прободни рани по тялото, една от които е проникнала в коремната кухина.

Като извършители на деянието са установени и задържани двама мъже, на по 22-25 години, от казанлъшкия район (по-късно през деня беше установен и задържан и трети извършител – бел. ред.). До момента те не са били криминално проявени. Мотивът за престъплението е междуличностни отношения, по-точно спор за вещ (не е телефон). Снощи активно се е работило по случая. Първоначално, пради да влезе по спешност в операционната зала, пострадалият се е опитал да подведе с невярна версия разследващите полицаи – че уж се е запознал с извършителите в крайгарово заведение в Казанлък, където са пили. След като лекарите са стабилизирали състоянието му, все пак постепенно през нощта точните обстоятелства са били изяснени.

Под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 142, ал. 3 – отвличане и чл. 115, вр. чл. 18, ал.1 от Наказателния кодекс – опит за убийство. И по двата текста от Наказателния кодекс законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години или доживотен затвор.

Пострадалият Стефан Стефанов от казанлъшкия квартал “Кармен” е криминално проявен, многократно осъждан за тежки умишлени престъпления против собствеността – грабежи и кражби. Откаран е в планината с автомобил на извършителите. В близост до вр. Бузлуджа е бил вързан с подръчни материали за дърво и жестоко малтретиран – бил му е нанесен побой, след което е бил изоставен. Лицето е било установено от случайно преминаващ гражданин, който е сигнализирал органите на полицията чрез обаждане на тел. 112, уточни окръжният прокурор.

Окръжна прокуратура – Стара Загора е имала готовност да повдигне обвинение на двамата извършители още снощи, но те са поискали за техен защитник определен адвокат, който снощи не е могъл да се яви. По тази причина те са задържани първоначално за 24 часа по Закона за МВР, а днес до обед ще бъдат привлечени в качеството им на обвиняеми.

Същата вечер е имало и друг инцидент в Казанлък, който е без връзка с отвличането и малтретирането на Стефан Стефанов.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн