Въвеждат нова светлинна сигнализация, предотвратяваща конфликти между пешеходци и шофьори на възлово кръстовище в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

455365376В Община Стара Загора се състоя редовното заседание на Комисията по безопасност на движението. Общо 15 бяха молбите и предложенията от граждани и институции, които членовете на комисията разгледаха.

По време на заседанието беше разгледано предложение за промяна в работата на светофарната уредба, регулираща кръстовището на бул. „Ген. Столетов“ и ул. „Ангел Кънчев“. Присъстващите се обединиха около идеята за разделянето на цикъла за пресичане на пешеходци от цикъла за преминаването на МПС. Припомняме, че нова светофарна сигнализация, която позволява да се избягват конфликтни ситуации, беше въведена през 2020 година в областния град.

Част от постъпилите заявления бяха за поставяне на изкуствени неравности в различни участъци от града, където МПС се движат с превишена скорост. Участниците в комисията разгледаха искания за поставяне на антипаркинг елементи, които да възпрепятстват нерегламентирани маневри.

Взето бе решение пътните участъци около училища и детски заведения да бъдат обезопасени по еднотипен начин – с пешеходни пътеки с пътна маркировка на червена основа и светодиодни пътни знаци, указващи пешеходните пътеки.

Прието беше предложение за ремонт на предпазни съоръжения (парапети, мантинели) по пътища общинска собственост, за чието състояние ще докладват кметовете по населени места. Обърнато бе внимание на състоянието на предпазните елементи на надлез на бул. “Никола Петков”. Комисията препоръчва да се извърши пълно обследване на надлеза.

Гражданите, които имат входирани сигнали, ще получат обратна информация за взетите решения.
#

споделяне в социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн