Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство за пожар в румънски автобус в Прохода на Републиката

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Prokuratura HНа 29 ноември 2021 г. на път II-55 в посока от Велико Търново към гр. Гурково се движил автобус с румънска регистрация, който не превозвал пътници. В района на с. Пчелиново, общ. Гурково, в Прохода на Републиката, по време на движение е възникнало горене в товарния отсек на превозното средство. Водачът – румънски гражданин, предприел аварийно спиране и успял да излезе навън, но огънят се разпространил бързо и обхванал целия автобус.

Пожарът затрудни движението в Прохода на Републиката, което по-късно беше възстановено. Няма пострадали хора и нанесени щети на други превозни средства.

В 18,36 ч. в РУ на МВР-Казанлък е получено съобщение за възникналия пожар. На място е изпратен дежурен полицейски екип, извършен е оглед на местопроизшествие в присъствието на автоексперт и служители от пожарната.

Под надзора на Районна прокуратура-Стара Загора е образувано досъдебно производство за това, че на 29.11.2021 г. в Прохода на Републиката, общ. Гурково, е било запалено имущество на значителна стойност – моторно превозно средство – автобус, марка „Волво“, с румънска регистрация, собственост на румънска фирма – престъпление по чл.330, ал.1 от Наказателния кодекс.

Към момента продължават действията по разследването.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн