Фирмите ще получат компенсация за изразходваната през октомври и ноември електроенергия

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

__EVN_300EVN прилага държавната програма за компенсация на бизнес клиенти

Обявената от държавните институции програма предвижда компенсиране на небитовите крайни клиенти на електрическа енергия със 110 лв. на мегаватчас за консумирана електроенергия за месеците октомври и ноември 2021 г.

Бизнес клиентите на свободен пазар с доставчик EVN, както и клиентите на Доставчик от последна инстанция в Югоизточна България, ще получат компенсацията си в следващата си фактура.

Това е така предвид факта, че към момента на издаване от EVN на фактурите за месец октомври процесът по подписване на необходимите договори между Министерството на енергетиката и доставчиците не беше приключил. Така клиентите на EVN на свободния пазар ще получат компенсацията си за октомври заедно с фактурата и компенсацията за ноември 2021 г.

Това е предвидено в програмата, която дава възможност фактури, по които се дължи компенсация, но са издадени преди подписване на договора между Министерството на енергетиката и съответния доставчик, да бъдат включени в компенсирането.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн