Кметът Живко Тодоров: Гласувах за стабилно правителство, което да помага на хората

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

P1430833P1430826Кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров малко след началото на изборния ден в 68-ма секционна избирателна комисия (в СУ “Васил Левски”).

“Гласувам най-вече да има стабилно правителство, което да може да помага на хората, живеещи в България. Защото кризата е много сериозна както в здравен, така и в икономически аспект и имаме нужда от стабилно правителство, което да води държавата напред“, каза минути след вота си градоначалникът.

Той изрази надежда повече хора да упражнят правото си на глас и да го направят с мисъл за държавата. „Бих искал да има повече консенсус, да я няма тази конфронтация, която се зароди в последната една година. Защото тя не води до нищо добро, напротив – води до задълбочаване на проблемите“, заяви Живко Тодоров.

Кметът допълни, че иска политическите партии да бъдат много по-разумни и да си дадат сметка, че политическите им игри са игра със съдбата на българите. „Нека да направят така, че в парламента да се работи за хората, а не за интереса на партиите“, допълни Живко Тодоров.

*  *  *
Изборният ден в Община Стара Загора започна в спокойна обстановка. Всички Секционни избирателни комисии отвориха навреме. Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Общият брой избиратели в Община Стара Загора е 140 128 души, сочи справката на Дирекция „Гражданско състояние“ на Община Стара Загора.

Избирателните секции на територията на общината са 215, като в града – 149, а в селата – 54. Днес пълнолетие навършват четирима старозагорци – 3 момчета, които имат право да пуснат своя вот в секции с номера 6, 45 и 140, както и една девойка, която може да упражни правото си на глас в СИК № 128.

Най-възрастният избирател е жена на достолепните 102 години, която ще може да гласува в секция № 68. Най-възрастният господин е 99-годишен старозагорец, който е включен в избирателните списъци на 168-ма секционна избирателна комисия.

*  *  *

От МВР припомнят, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на МВР се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

ОДМВР-Стара Загора е предприела всички необходими мерки за охрана на обществения ред, пожарна безопасност и спокойно протичане на изборния ден. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg

В днешния ден звената “Български документи за самоличност” при ОДМВР – Стара Загора ще работят извънредно от 08.30 ч. до 19.00 ч.

гласуване1P1430830
#vvv

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн