64 задържани в полицейска операция срещу престъпления против политическите права на гражданите в Старозагорска област

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

___MVR gerb 260Специализирана полицейска операция за противодействие на престъпления срещу политическите права на гражданите, се провежда днес на територията на област Стара Загора. До момента са проверени 483 лица, съставени са 276 предупредителни протокола по чл. 65 от ЗМВР. Инспектирани са 23 заложни къщи и дружества, предоставящи бързи кредити, както и четирима собственици на фирми.

Образувани са 10 проверки по сигнали за купуване на гласове и четири досъдебни производства по чл. 167, ал. 2 и ал. 3 от НК. В рамките на извършени процесуално-следствени действия са иззети веществени доказателства, относими към разследваните случаи. Материалите са докладвани на Районна прокуратура – Стара Загора.

В хода на полицейските действия са проверени 2586 МПС. Установени са 4 обявени за издирване, разкрити са и 51 други престъпления. Задържани са 64 лица.

Припомняме, че специализираната полицейска операция започна на 3 ноември и ще продължи до 14 ноември т.г. В нея са ангажирани в максимален обем полицейските сили, с които разполага ОДМВР – Стара Загора.Основната цел е противодействието на престъпления срещу политическите права на гражданите и нарушения на изборното законодателство, противодействие на конвенционалната престъпност.
#

share button


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн