Ще има придвижване на военна техника по пътищата и жп линиите

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Voenna tehnika pridvizhvaneУчастниците в учението „Отбранителен щит-21“ от Сухопътните войски ще се придвижват по републиканската пътна и жп инфраструктура от полигон „Корен“ към пунктовете за постоянна дислокация

Военнослужещи и техника от състава на Сухопътните войски, участвали в учението „Отбранителен щит-21“, от днес, 10 ноември, ще се предислоцират от учебен полигон (УП) „Корен“ в районите на военните си формирования. Те ще се придвижват по републиканската пътна инфраструктура. Ще бъде ползван и железопътен транспорт.

В тактическото учение „Отбранителен щит-21“, което завършва на 11 ноември, участват над 490 военнослужещи от Единния център за начална подготовка (ЕЦНП), Центъра за подготовка на специалисти (ЦПС) и 59-ти батальон за ядрена, химическа и биологична защита и екология (ЯХБЗ и Е).

От днес, 10 ноември, до 12 ноември включително военни автомобилни колони ще се придвижват от Сливен до Учебен полигон „Корен“ по автомагистрала „Тракия“ и обратно, както и по пътната инфраструктура между УП „Корен“ и градовете Хасково – Габрово – Севлиево – Плевен и Хасково – Стара Загора – Сливен – Шумен. На 15 ноември придвижването на автобусна и колесна военна техника ще бъде отново от Сливен по автомагистрала „Тракия“ към Хасково и УП „Корен“ и обратно.

Бойна техника на въоръжение в Сухопътните войски ще се транспортира на 11 и 12 ноември с железопътен транспорт от гара Книжовник до гара Плевен-запад и от гара Книжовник до гара Хан Крум. На 15 ноември 2021 г. ще се транспортира бойна техника от жп гара Книжовник до жп гара Сливен.

Автомобилните колони и ешелоните ще се ескортират от Военна полиция.
#

spodelime.com


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн