Съдът задържа обвиняем за кражба от къща в с. Ястребово

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем М.Б., на 28 г., за това, че на неустановена дата през месец октомври 2021 г. в с. Ястребово, общ. Стара Загора, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот и използване на техническо средство, е отнел чужди движими вещи от владението на собственика, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои. Деянието е извършено в условията на опасен рецидив.

Престъплението е квалифицирано по чл.196, ал.1, вр. чл.195, ал.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1 от Наказателния кодекс.

На М.Б. му било известно, че къщата в с. Ястребово не се обитава постоянно. Той прескочил оградата и с метален лост разбил входната врата. Претършувал стаите и отнел различни вещи – моторна коса, газов котлон, конвектор, електрическа резачка за дърва и др. Част от тях укрил в стопанска постройка в дома си, а друга продал.

М.Б. е осъждан за престъпление против собствеността, което обосновава наличието на реална опасност да се укрие или да извърши и друго престъпление.

Районен съд – Стара Загора е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража”, като е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн