Още 8 студенти от Република Северна Македония ще учат медицина в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

TrU-5Четири български висши училища ще обявят извънреден прием в специалност „Медицина“ за граждани от Република Северна Македония. Допълнителните места са 17 – осем в Тракийския университет в Стара Загора, по две в МУ-Плевен и в МУ „Проф. д-р Параскев Стоянов“ във Варна и пет в университет „Проф. Асен Златаров“ – Бургас.

Първоначално бройките бяха предвидени в план-приема за студенти по постановлението за осъществяване на образователна дейност сред българите в чужбина. Те обаче останаха незаети след четвъртото класиране и заради големия интерес се прехвърлят към приема на младежи от западната ни съседка.

През юни т.г. Министерският съвет утвърди 75 места за „Медицина“ за живеещи извън България наши сънародници и отделно още десет за граждани на Република Северна Македония. Със сегашното прехвърляне на места за прием ще бъде осигурена възможност още 17 младежи от Република Северна Македония да следват регулираната специалност в български висши училища.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн