Кампания „Карай внимателно! Оглеждай се, не се разглеждай“ организираха младежи в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

младежи1младежи2Старозагорски младежи инициираха кампания, насочена към безопасността по пътищата „Карай внимателно! Оглеждай се, не се разглеждай“. Съвместно с Международния младежки център и професионалисти те създадоха видео, с което призовават всички участници в движението по пътищата да бъдат внимателни.

„Зачестилите тежки инциденти по пътищата в град Стара Загора и в страната са чувствителна тема за цялото ни общество и ние искаме да подкрепим каузата за безопасно придвижване“, споделят учениците. Организирана беше и онлайн среща с родители и младежи, на която се обсъдиха отговорностите, които поемаме по време на шофиране и пресичане на улици и кръстовища. Младежите споделиха идеи за инициативи в подкрепа на тази споделена отговорност. Проведени бяха и две информационни кампании – пред Международния младежки център и пред Община Стара Загора, на които младежите от Центъра раздаваха послания с цел шофьорите и пешеходците да бъдат внимателни и да спазват правилата, когато пресичат и шофират.

Своя апел за разумно поведение по пътищата отправиха също представители на полицията, пожарната, учители, психолози и родители.

младежи3
#

share button


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн