Фотоизложбата за поречието на Тунджа “Реката е живот” идва в Стара Загора от 5 ноември

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

565738Изложбата ще бъде представена в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ – Стара Загора от 05.11.2021 до 03.12.2021. Тя е опит да се насочи вниманието на младежите, гражданите и институциите към отговорността им за опазване качеството на водите, красотата на пейзажите и богатството на екосистемите на река Тунджа.

Възползвайки се пълноценно от специфичните ресурси и богатствата на голямата река, хората, живеещи край нея, са задължени пред тези, които живеят надолу по течението и пред бъдещите поколения да не замърсяват реката с отпадъци от всякакъв вид, да не използват безотговорно водите й.

Със своите партньори от Румъния, Молдова и Украйна Фондация „Земя завинаги“ учи хората, живеещи край Тунджа, Прут и Днепър да не изхвърлят безразборно пластмасови отпадъци; да осъзнават, че отпадъчните им води не трябва да влизат в реката, преди да бъдат пречистени; да компостират биологичните си отпадъци; да не допускат нерегламентирани сметища в близост до реката.

Фотографите Александър Иванов, Ангел Гяуров, Веждин Хасанов, Ениз Караджа, Мая Врънгова, Alina Andreev и Kevin Mantey предоставиха прекрасни фотографии за участие в тази изложба.

Изложбата пътешества до различни библиотеки, читалища, училища и общини по течението на р. Тунджа, Музея на фотографията – Казанлък и други локации в региона.

Настоящата изложба е компонент от международен проект „По-чисти реки – по-чисти морета“ (CRoCuS), за който можете да научите повече от уебстраницата на фондация „Земя завинаги“: www.earthforever.org.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн