Задържаха старозагорец, нарушил забрана да доближава съпругата си

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем В.В., на 47 г., за престъпление по чл. 296, ал.1 от Наказателния кодекс – за това, че на 19.10.2021 г. в Стара Загора не е изпълнил заповед за незабавна защита, с която му се забранява да приближава пострадалата жена, включително и на работното й място.

Установено е, че през септември 2021 г. на обвиняемия В.В. била връчена съдебна заповед да не доближава съпругата си, с която били в процес на развод. Жената поискала защита заради проявено от него насилие. Въпреки ограничителната заповед, на 19 октомври 2021 г. В.В. причакал жената пред работното й място в гр. Стара Загора. Тя се опитала да подаде сигнал по телефона, но той издърпал апарата и го изхвърлил на улицата, а на нея нанесъл удари с ръце.

Под ръководството на РП – Стара Загора продължава събирането на доказателства, включително и за нанесено телесно увреждане.

Обвиняемият В.В. е задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Той е осъждан и е в изпитателен срок на отложено наказание за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол.

Предстои Районна прокуратура – Стара Загора да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.
#

сподели ме


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн