Задържаха под стража обвиняем за кражба на кабели от локомотиви

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Й.С., на 22 г. Той е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 28.09.2021 г. до 06.10.2021 г. в Стара Загора, в съучастие с Р.А., като извършител и при условията на продължавано престъпление, чрез използване на техническо средство отнел чужди движими вещи – кабели от владението на „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД, без съгласие на материално отговорното лице, с намерение противозаконно да ги присвои. Кражбата представлява опасен рецидив. Престъплението е квалифицирано по чл.196, ал.1, вр. чл. 195, ал.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, вр. чл. 20, вр. чл.26 от Наказателния кодекс.

Отнетите кабели били част от локомотивите на влаковете, с които се извършват товарни превози. В периода от 28.09.2021 г. до 06.10.2021 г. обвиняемият Й.С. няколко пъти ходил до мястото и рязал с техническо средство кабели.

Й.С. е осъждан за кражби, което обосновава наличието на реалната опасност да се укрие или да извърши и друго престъпление. Той е задържан за срок от 72 часа с оглед внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора и е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му. Определението на съда подлежи на обжалване.
#

share button


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн