25-ят Младежки общински съвет на Стара Загора положи клетва

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_4682IMG_465715 новоизбрани членове на Младежкия общински съвет в Стара Загора положиха днес клетва да работят за своите съграждани и да подобряват ежедневието на младите хора. Тържествената сесия на МОС бе открита в зала „П.Р.Славейков“ на Община Стара Загора.

„Никога не забравяйте клетвата, която положихте. Пожелавам ви никога да не губите енергията, която имате. Да бъдете смели, да бъдете вдъхновени, да работите за доброто на младите хора“ – каза в приветствието си към новоизбрания управленски орган на Млада Загора председателят на Общински съвет Стара Загора Мария Динева. Тя отправи покана към младите хора да вземат активно участие в събитията, които се случват в града, като подчерта, че всички могат да участват както в редовните заседания на местния парламент, така и в заседания на Постоянните му комисии.

„Вие сте активното ядро на града ни. Поздравявам ви за вашата активност и избирането ви като представители на младежите в Стара Загора“, с тези думи се обърна към представителите на 25-тия Младежки общински съвет на Стара Загора началникът на отдел „Образование“ Станимира Димитрова. Тя допълни, че общинската администрация и занапред ще подкрепя добрите инициативи на МОС.

По време на днешната тържествена сесия беше одобрен презантационен отчет на всичко свършено по време на изминалия мандат на МОС. Досегашните кмет на Млада Загора и председател на МОС – Боряна Патеркова и Едислав Кундев, представиха инициативите, които са осъществени през изминалите месеци, като подчертаха, че те ще продължат да работят за доброто на младежите в Стара Загора.

Младите съветници одобриха и утвърдиха създаването на три Постоянни комисии към МОС и очертаха и насоките си за работа. Новоизбраният кмет на Млада Загора Гергана Желева представи своите приоритети и обясни, че в своя мандат предвижда провеждането на мащабна кампания за безопасността по пътищата.

Преди да започнат работа днес младите общински съветници положиха по традиция цветя пред барелефа на П. Р. Славейков – първия кмет на Стара Загора след Освобождението на България.

Младежите получиха копие от Правилника на Общински съвет Стара Загора и специални значки на местния парламент.

IMG_4669IMG_4671IMG_4661IMG_4659
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн