Шести национален конкурс за детска рисунка „Моят празник“ организират в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_20211006_104348Община Стара Загора и Центърът за подкрепа за личностно развитие (ЦПЛР) обявяват Шести национален конкурс за детска рисунка „Моят празник“. Конкурсът е включен в Националния календар за изяви по интереси на децата и учениците за учебната 2021/2022 г. на Министерство на образованието и науката.

Идеята е да се даде възможност за изява на творческите заложби на децата и учениците, както и да се стимулира техният интерес към традиционни, национални, фолклорни и семейни празници в България, както и да се стимулира творческата енергия на българските деца за създаване на художествени произведения в областта на изобразителното изкуство.

В миналогодишното пето издание участваха над 400 рисунки от цяла България.

В конкурса могат да вземат участие деца от училища, школи и извънучилищни звена. Той се провежда в две възрастови групи 7-10 години и 11 – 15 години и е индивидуален. Всеки участник може да представи до две творби в съответната възрастова група. Жанровият обхват е живопис или графика, а материалите и техниката са по избор на авторите. Форматът на творбите трябва да е 35/50см. /без паспарту/

Всяка картина трябва да съдържа следната информация: трите имена на автора – точен адрес, телефон и e-mail за връзка, възраст, ръководител, училище, школа, извънучилищно звено – точен адрес, телефон и e-mail за връзка. Творбите трябва да са придружени с опис.

Те се изпращат на адрес: За конкурса: “Моят празник“
ЦПЛР – СТАРА ЗАГОРА
ул. “Захарий Княжески” 71, ет. 3,
6000 гр. Стара Загора

За информация: тел.042 629 062, 042 638 698
Крайният срок за изпращане и предаване е 4 ноември 2021 г.
#

svz

социални бутони


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн