Слово на кмета Живко Тодоров за празника на Стара Загора Пети октомври

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_4103Уважаеми г-н президент, уважаеми г-н областен управител, уважаеми митрополит Киприан, уважаема г-жо Динева, председател на Общинския съвет, дами и господа общински съветници, старозагорци,

Искаше ми се днес да се обърна към вас с празнично слово. Но събитията от последните дни не ми позволяват това. Затова искам да ви кажа следните думи:

Преди 142 години, когато се полага първият камък за възстановяването на Стара Загора, Александър Богориди и интелектуалците на града го правят с идеята да създадат един модерен европейски град, в който всеки да може да отглежда своето семейство. Всяка държава, всеки европейски град имат своите правила, които всеки трябва да спазва. Само върховенството на закона може да гарантира, че няма да бъдат нарушени правата на другите хора. Днес ние нямаме външни врагове. Няма кой да ни напада. Но най-големият ни враг е сред нас, в обществото. Това е агресията, агресията по пътищата, грубото погазване на закона и липсата на толерантност и уважение.

Затова ви призовавам да бъдем като нашите предци. Да бъдем достойни. Да живеем в общество, в което не материалното, не скъпата кола, не скъпите вещи, не показността и суетата са на дневен ред. А моралът и ценностите. Това зависи от нас. От нашите действия зависи в каква България ще живеем.

Честит празник!
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн