Обръщение на президента Румен Радев към старозагорци

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

5436746762Уважаеми г-н Тодоров, кмет на община Стара Загора, уважаеми г-н областен управител, уважаема г-жо председател на Общинския съвет, Ваше Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан, уважаеми общественици, представители на политическите партии, скъпи старозагорци, дами и господа,

Благодаря за поканата и за възможността да бъда заедно с вас в прекрасната, слънчева Стара Загора. За мен е чест да споделя Деня на вашия град. На днешния ден през 1879 година е поставен основният камък за повторното въздигане на Стара Загора от пепелището на войната. Този символичен акт съвпада с полагането на основите на Нова България, с възстановяването на основите на българската държавност след дълго историческо забвение. Днес, 142 години по-късно, аз съм убеден, че ако можеха, вашите предшественици от онова време да видят изграденото през годините, те щяха да бъдат удовлетворени и с чувство за изпълнена мисия.

Макар събитията от последната седмица в Стара Загора да хвърлят сянка върху днешния празник, те ни напомнят, че можем да се справяме с проблемите, с негативните тенденции в нашето общество, само когато солидарността и съзиданието стоят над агресията, стоят над безотговорността и бездействието. Тези събития ни напомнят, че човешкият живот и здравето на нашите деца са най-висша ценност и ние трябва да бъдем безкомпромисни и единни в тяхното опазване.

Искам да поздравя кмета г-н Тодоров и неговия екип за изразената решителност и действие да се справим най-сетне с това негативно явление. Но с твърдото убеждение, че можем да бъдем успешно, проспериращо общество, само когато то се гради на отговорността на всеки един от нас. Що се отнася до утрешния ден – градим го днес. И аз вярвам, че само с единни усилия ние като нация можем да се справим с всички предизвикателства и да направим утрешния ден на нашите деца по-добър, по-сигурен и по-светъл.

Бъдете здрави! Честит празник!
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн