Апелативна прокуратура – Пловдив взе на специален надзор досъдебното производство за ПТП-то с три пострадали жени в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKАпелативна прокуратура-Пловдив взе на специален надзор досъдебно производство, по което като обвиняем е привлечен 18-годишен младеж, причинил при управление на автомобил средни телесни повреди на пешеходци в Стара Загора. Днес, 5 октомври 2021 г., надзорният прокурор се запознава на място с материалите по делото и извършените до момента действия по разследването. Изготвено е предложение от апелативният прокурор на в Пловдив Тодор Деянов до главния прокурор досъдебното производство да бъде взето на специален надзор и от Върховната касационна прокуратура.

18-годишният Н.М. е привлечен като обвиняем от Районна прокуратура – Стара Загора за това, че на 01.10.2021 г. около 23.20 ч. в Стара Загора по ул. „Христина Морфова“, при управление на лек автомобил, марка БМВ, е нарушил правилата за движение, като не е контролирал непрекъснато пътното превозно средство и по непредпазливост е причинил телесни повреди на повече от едно лице, а именно – на 23-годишната Д.М. – многостепенна тежка телесна повреда, изразяваща се в загуба на ляв крак и на 23-годишната П.П. – средна телесна повреда, изразяваща се във фрактура на левия крак, причинила трайно затруднение в движението – престъпление по чл.343 ал.3 буква А вр. чл.343 ал. 1 буква Б, вр. чл.342 ал.1 от Наказателния кодекс. За това престъпление се предвижда наказание лишаване от свобода за срок от 1 до 6 години и лишаване от право да управлява моторно превозно средство. При пътнотранспортното произшествие е пострадала и 27-годишна жена, която е с причинена лека телесна повреда, установена от извършения медицински преглед.

Днес, 5 октомври 2021 г., Районна прокуратура – Стара Загора внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържани под стража“ спрямо Н.М. На 3 октомври 2021 г. той е бил привлечен като обвиняем и задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор.

И в момента продължава активната работа по случая, като са разпитани свидетели, извършени са огледи на местопроизшествието и на лекия автомобил, назначени и изготвени са три съдебномедицински експертизи, даващи заключение за характера на телесните увреждания. Лекият автомобил е иззет за нуждите на разследването. Обвиняемият Н.М. на 18 г. е правоспособен водач, считано от 26.05.2021 г. Той е наказван два пъти за нарушения на Закона за движение по пътищата, като са му налагани глоби.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн