Полицията издирва шофьор на автомобил, напуснал местопроизшествие с двама пострадали в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Двама души пострадаха при пътен инцидент с мотор в Стара Загора

___MVR gerb 260В 19:40 часа е получен сигнал за пътен инцидент на кръстовището на бул.“Генерал Столетов“ и ул. „Цар Иван Шишман“ в град Стара Загора. По първоначална информация катастрофата е между лек автомобил и мотор.

От удара са пострадали тежко мотоциклетистът и спътничката му. Оказва им се медицинска помощ. Водачът на лекия автомобил е напуснал местопроизшествието, докато колата е останала в близост до местопроизшествието. ОДМВР – Стара Загора е предприела всички оперативно-издирвателни действия за установяването на водача, който е напуснал ПТП-то, съобщиха от полицията.

Част от “Столетов” е отцепена от патрулки на бул. “Руски” (до АГ-то) и на ул. “Раковски”.

Бел. ред.: Минути след публикуването на новината в социалните мрежи се появиха коментари, че шофьорът, около 20-годишен, е бил видян от момчета. Напуснал е колата и спокойно се е отправил нанякъде. Потребители във Фейсбук съобщават, че вече е задържан от полицията в градинката до театъра. Според запознати той е от арабски произход.

В 22:37 часа дойде ново съобщение от полицията:

В пътния инцидент е пострадал и пешеходец, който е прегледан и е настанен за лечение в болнично заведение, без опасност за живота. Водачът на мотоциклета е починал. Избягалият водач е установен и задържан.

В понеделник, 4 октомври, по време на съвместна пресконференция с кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров, директорът на ОДМВР ст. комисар Николай Колев уточни, че напусналият местопроизшествието водач е 28-годишен британски гражданин. В кръвта му има следи от употреба на наркотично вещество. Автомобилът нотариално е негов, но още не е бил минал регистрация в “Пътна полиция”. И той, и загиналият моторист (46-годишен) са опитали да преминат на червен сигнал на светофара. Община Стара Загора ще пусне около обед запис от видеокамерите на сайта си. При това водачът на автомобила, идвайки от изток по “Столетов”, е предприел абсолютно необясним опит да навлезе с ляв завой в насрещното при забранителен знак на юг по “Цар Иван Шишман”, откъдето е идвал моторът. При ПТП-то тежко е пострадало и 16-годишно момиче, което е с черепно-мозъчна травма и счупен крак, както и още двама пешеходци, които са изчаквали зелен сигнал на югоизточния тротоар на кръстовището. Мъж е с повърхностни рани на главата, без опасност за живота. Избягалият водач е задържан в парк “Пети октомври” след сигнал от граждани, които са го проследили. Старши комисар Колев им изказа благодарност от името на полицията.

P1430664
#svz

бутон за социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн