На младежка трудова борса в Стара Загора 8 фирми предложиха работни места на над 60 безработни

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

OLYMPUS DIGITAL CAMERAДнес, 16.09.2021г. на поляната южно от Сградата на структурите на МТСП, ул. „Стефан Караджа” №8 се проведе младежка трудова борса по проект „Готови за работа”, организирана от Агенция по заетостта София, чрез териториалното й поделение Дирекция „Бюро по труда” – Стара Загора. Това е една от 44-те борси за страната за 2021 г.

Основната цел на проекта „Готови за работа” е стимулиране на активността на младежи до 29-годишна възраст включително, които не са нито в образование или обучение, нито в заетост и не са регистрирани като безработни лица в Дирекциите „Бюро по труда”, както и да се подобрят възможностите им за намиране на работа и трудовата им реализация на пазара на труда.

Една от дейностите по проекта е организиране на трудови борси за срещи на активираните младежи с работодатели.

60 свободни работни места обявиха 8 работодатели, включили се в трудова борса. Представителите на бизнеса представиха фирмите и настоящото търсене на работна ръка. Търсенето е предимно в сферата на охранителната дейност – оперативен дежурен, охранител, оператор-сигурност, организатор охрана; работници в заведения за бързо хранене – ресторантски работници и мениджъри; работници в леярска промишленост – ковачи, пресьори, машинен оператор ЦПУ, шлосер; огняри; военнослужещи. За специалисти с висше образование има предложения в банковия сектор – касиер и кредитен консултант.

65 търсещи работа лица посетиха борсата, от тях – 60 младежи до 29 г. и 11 до 24 г., се възползваха от възможностите за пряк контакт с фирмите. 10 от младежите не са регистрирани като безработни, а 5 от посетителите са на възраст над целевата група по проекта.

Работодателите имаха възможността да направят подбор за някои от незаетите длъжности във фирмите си.

Други дейности по проекта са:

* Дейности за идентифициране, информиране и мотивиране на активно поведение на пазара на труда на икономически неактивни младежи до 29 г. възраст включително, които не са в образование или обучение;

* Провеждане на „ателиета за търсене на работа“ с максимална продължителност 5 дни; психологическо подпомагане;

* Насочване към подходящи, съобразени с индивидуалния профил на лицата, мерки за обучение, образование и обучение (осигурява се със собствен ресурс на Агенция по заетостта);

С фирмите предстоят следващи срещи с цел приемане на заявки за позициите, за които не са срещнали подходящи кандидати на борсата.

Борсата премина при спазване на всички анти-Covid мерки: на открито, при спазване на отстояние, ограничен кръг участници, еднопосочно движение, носене на маски от организатори и участници.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн