Фен на “Берое” от Португалия посети Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2408IMG_2399Португалецът Рикардо Кабрита, който е израснал на улица “Стара Загора” в град Барейро, е запален фен на старозагорския футболен отбор “Берое”. Той е на специално посещение в Града на липите, като сбъдва своята мечта да посети стадиона на любимия си отбор. Днес запалянкото ще може да се наслади на мача между “Берое” и “Царско село” от трибуните в Стара Загора.

Кабрита беше посрещнат от зам.-кмета Красимира Чахова. “Стара Загора е страхотен град. Вдъхновени от “Берое”, в Барейро ние създадохме футболен клуб с име ФК “Барейро Стара Загора”, сподели португалецът. Той е категоричен, че в Барейро зелено-белите имат много фенове, които не пропускат мач на “Берое” и се информират за резултатите, а също и гледат мачовете на отбора в глобалната мрежа, когато има излъчване.

По време на срещата бяха обсъдени възможностите за бъдещо съвместно сътрудничество, както и културен и спортен обмен.

Зам.-кметът подари на госта книгата “100 години футбол в Стара Загора” по повод 100-годишнината от създаването на ФК “Берое”, както и специална реплика на плоча на първия олимпиец Аврелий Фронтон, живял по нашите земи. Гостът подари шалче на ФК “Барейро Стара Загора” и фотоалбум, в който е поместена снимка на улица “Стара Загора” в родния му град.

Припомняме, че Стара Загора и Барейро са побратимени от 70-те години на миналия век.

IMG_2406IMG_2401
#

spodelime


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн