Кметът Живко Тодоров: България има нужда от млади хора, които да учат и да успяват

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_2298IMG_2289„Тракийският университет е гордост за Стара Загора, развивайте го и дерзайте. България има нужда от млади хора, които да учат и да успяват в живота и да теглят държавата напред“, каза по време на тържественото откриване на новата учебна година в старозагорската Алма матер кметът Живко Тодоров. Той благодари на студентите за техния избор на обучение във висшето учебно заведение и им пожела ползотворни семестри.

„Тракийският университет е едно от най-иновативните и прогресиращи висши учебни заведения през последните години. Той не е само локален и национален, той е интернационален университет. През последните години разкрихме нови 15 специалности и 100% от държавната поръчка беше запълнена до 15 август“ – поздрави студентите ректорът доц. Добри Ярков. Той допълни, че близо 2000 са първокурсниците, които прекрачват прага на Тракийския университет.

Ана-Мария Боянова и Андрей Казаков получиха символичния Ключ на знанието по време на тържественото откриване на Академичната нова учебна година в Тракийския университет.

На откриването присъстваха още доц. Крум Неделков – заместник-министър на земеделието, храните и горите, директорът на БАБХ д-р Христо Вълчанов, зам.-кметът Иванка Сотирова, областният управител Иван Чолаков, директори на училища, студенти и гости.

IMG_2293IMG_2282IMG_2285

#lice

социални бутони


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн