Кметът Живко Тодоров с поздрав към старозагорци по повод 6 септември – Ден на Съединението

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Zhivko Todorov april 2020 - 10246 септември 1885 г. е бележита дата, едно от най-дръзките и най-достойни събития в развитието на българската държава. Съединението е изцяло българско завоевание, защото беше извършено без външни подбудители, крепители и защитници. Днес, ние почитаме това велико дело, спомняме си за героите и споменаваме техните дела. За героите на Възраждането над користта и славата се извисяваше България и този идеал трябва да води всички нас, ако искаме да пренесем зрелия български дух в бъдещето. Днес, се нуждаем от единение на идеали и цели, за да не остане Съединението само в книгите и в паметта на историята. Нашето единение днес е най-голямата почит към делото на онова Съединение, което ни беше завещано.

Скъпи старозагорци,

Денят на Съединението е доказателство, че само обединени можем да преследваме мечтите си за един по-добър свят, в който всеки оценява щастието да живее в свободно и здраво общество. Нека бъдем единни в целите, в помислите и в стремежите си.

Честит празник! – се казва в поздравителния адрес на градоначалника.
#

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн