Делегация от Брестка област на Беларус посети Старозагорска област

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

сни3 (Large)сни7 (Large)На 6 септември на посещение в Областна администрация – Стара Загора беше делегация от Брестка област, ръководена от зам.-председателя на Бресткия областен изпълком Дмитрий Городецкий. Белоруските гости бяха посрещнати от зам.-областния управител Стоян Стоянов. В срещата взе участие и зам.-министърът на туризма Мария Белколева.

Г-н Стоянов поздрави с добре дошли чуждестранните гости. „Радвам се, че провеждаме тази среща на 6 септември – Деня на Съединението на България. Този празник е изключително важен за нас. Мисля, че има символика в това да се видим точно на тази дата. Убеден съм, че срещата ни е знакова и че днес ще поставим началото на едно добро взаимодействие и задълбочаване на връзките между Брестка област и област Стара Загора“ – заяви г-н Стоянов. Той запозна присъстващите с икономическите и културно-историческите дадености на Старозагорския регион.

Дмитрий Городецкий изказа дълбоката си благодарност от топлото гостоприемство, оказано им в България. Той подчерта, че между Старозагорска и Брестка област има много общи неща. И двата региона се развиват динамично и са водещи по икономически показатели в своите държави. „Оптимист съм за бъдещото задълбочаването на отношенията между нашите две страни. Има голям потенциал както в икономическо отношение, така и по отношение на туризма и ние трябва да продължим да го развиваме“ – каза той. Г-н Городецкий посочи като добър пример в тази посока сключеното вече споразумение между община Чирпан и една от градските общини на град Брест, където има голяма икономическа зона. Зам.-областният председател на изпълкома сподели също, че е впечатлен от Розовата долина.

Зам-министър Белколева също изрази надежда, че срещите между беларуската и българската страна ще продължат. Тя обясни, че вече са водени разговори за развитие на спортния туризъм и подготовка на белоруски спортисти в нашата страна.

По-късно белоруските гости посетиха селскостопански предприятия от региона и три промишлени предприятия в Казанлък.

сни5 (Large)сни4 (Large)
#

социални бутони


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн