Международен турнир по канадска борба в събота и неделя в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Kanadska_borbaТози уикенд в Стара Загора ще се проведе III-и международен турнир по канадска борба. Събитието се организира от заралията Георги Чолаков за трета поредна година. Целта му е да популяризира атрактивния спорт сред младите хора.

Георги Чолаков е многократен шампион от републикански и балкански турнири в канадската борба. Вече традиционният турнир поставя Стара Загора на картата на Балканите като град, подкрепящ канадската борба.

Събитието ще се проведе в спортна зала „Иван Вазов“ с подкрепата на община Стара Загора и фирми от цяла България. Очакват се около 100 състезатели от 23 клуба от България, Турция, Румъния и Сърбия, като в състезанието има групи за мъже, жени и състезатели с увреждания.

Събитието ще уважат действащи световни и европейски шампиони като Йордан Цонев, Красимир Костадинов и Божидар Симеонов.

Стара Загора ще бъде представена от десетина състезатели, които тренират усилено в Международния младежки център. Очаква се след състезанието най-накрая в Стара Загора да бъде учреден официално и клуб по канадска борба.

Всеки желаещ може да гледа безплатно турнира в зала „Иван Вазов“ в събота от 12:00 до 18:00 часа и в неделя от 10:00 до 15:00 часа. Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.
#gerb

lice

бутони за споделяне


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн