Боряна Калейн вдъхнови гимнастичките на турнира в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

IMG_1934IMG_1978Единадесети международен турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“ се провежда днес и утре в Стара Загора. Организатори на състезанието са Община Стара Загора и Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое“, със съдействието на Българската федерация по художествена гимнастика. Общо 20 спортни клуба участват в турнира, който се провежда в Община зала „Стара Загора“ (ДЗУ). Специален гост е златното момиче на българската художествена гимнастика Боряна Калейн.

„Радвам се, че сме заедно въпреки трудните моменти. Радвам се, че имате сили, кураж и воля да тренирате въпреки ограниченията. Благодаря на Боряна Калейн, че е сред нас. Надявам се да почерпите от нейното вдъхновение и да продължите с жар, защото ще разчитаме на Вас вбъдеще“ – каза при откриването Красимира Чахова, зам.-кмет на Община Стара Загора. Тя получи и благодарствен плакет от Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое“ за приноса й за развитието на спорта в Стара Загора.

„За мен е голямо удоволствие, че съм в Стара Загора. Преди 11 години точно тук в тази зала за първи път станаха републикански шампион и пазя много добри спомени. Желая Ви много успехи, никога не се предавайте, слушайте треньорите, не се отказвайте от мечтите си“, напътства младите надежди Боряна Калейн.

Участниците в турнира получиха и поздравителен адрес от Илияна Раева, председател на Българската федерация по художествена гимнастика.

Наградени бяха победителките от най-малката група, родени през 2013 г. Турнирът продължава със състезателната част между ансамбли във всички възрастови категории. Вторият ден започва с индивидуалната надпревара за всички останали възрастови групи.

По инициатива на клуба домакин „Берое“ ще бъде връчен приз на името на създателката на художествената гимнастика в Стара Загора – Карамфила Абаджиева, на победителките при девойки старша възраст и при жените. Всички участници, съдии и треньори ще получат подаръци от клуба.

IMG_2051IMG_1999IMG_2036 (2)IMG_2043IMG_2005IMG_1925
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн