Втора Тунджанска механизирана бригада чества на 1 септември 23 години от създаването си

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Brigadata - 15 misia Kandahar - 6На 1 септември  2021 година се навършват 23 години от създаването на     2 Тунджанска механизирана бригада, която се явява пряк наследник и продължител на бойната слава и традициите на Осма пехотна Тунджанска дивизия – една от най-славните български дивизии, участвала в четири войни за Независимост на България.

В тази връзка, за тържественото честване на празника на бригадата са предвидени да се проведат следните мероприятия:

30.08.2021 г.

За времето от 16.30 часа до 19.30 часа във военно формирование 48430 – Стара Загора /ул. „Хан Аспарух” №29, до пивоварен завод „Загорка”/ще се проведе показ на въоръжение, техника и екипировка от военнослужещи от състава на 2 механизирана бригада – гарнизон Стара Загора.

По същото време в часовете 17.00 часа, 18.00 часа и 19.00 часа в същият район ще бъде представен спектакъл с въоръжение от военнослужещи от военно формирование 52740 – Хасково от състава на 2 механизирана бригада.

Вратите на формированието ще бъдат отворени за посетители от града.

01.09.2021 г.

1. От 10.30 часа пред паметника в района на щаба на 2 Тунджанска механизирана бригада /ул. „Августа Траяна” №23/ ще се проведе военен ритуал по полагане на венци по случай празника на бригадата.

2. От 10.45 часа на стадиона в района на щаба на 2 Тунджанска механизирана бригада ще се проведе тържествено строяване за празника на         бригадата.

На строяването ще бъдат прочетени заповеди на Министъра на отбраната, Началника на отбраната, Командира на Сухопътните войски и Командира на    2 механизирана бригада и наградени военнослужещи и цивилни служители от състава на бригадата.

Негово Високопреосвещенство, Старозагорски митрополит Киприан ще отслужи молебен за здраве към личния състав от бригадата.

На мероприятията на 01.09.2021г. са поканени да присъстват:

- Министърът на отбраната;

- Началникът на отбраната;

- Командирите на видовете Въоръжени сили;

- Командирът на бригада „Югоизточна Европа” със седалище в Северна Македония – бригаден генерал Аристидис Илиополос;

- Областните управители на областите Стара Загора, Хасково, Ямбол и Плевен;

- Кметовете на общините Стара Загора, Хасково, Ямбол и Плевен;

- Представители на държавни институции и местна власт;

- Командири на военни формирования от Българската армия.

#

сподели ме


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн