Разкриха и задържаха автор на кражба от къща

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKПо искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо А. В. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 15.05.2021 г. в с.Хан Аспарухово, общ.Стара Загора, чрез разрушаване и повреждане на прегради, здраво направени за защита на имот – счупване на остъкление, е отнел чужди движими вещи – пари – от владението на собственика М.Д., без негово съгласие, с намерение противозаконнно да ги присвои.

Кражбата е извършена повторно и не представлява маловажен случай. Престъплението е квалифицирано по чл.195, ал.1, т.3 и т. 7, вр. чл.194, ал.1 от Наказателния кодекс.

При извършване на престъплението А.В. е счупил стъкло от остъклението на къщата. След като влязъл вътре, започнал да търси вещи, като отнел сумата от 400 лв. Извършителят е оставил биологични следи на местопрестъплението и след изготвяне на експертиза по тях е доказана самоличността му.

Съдът е приел, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му, който е осъждан, и е уважил искането на Районна прокуратура – Стара Загора.

Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване.
#

социално споделяне


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн