Дарение на Ротари клуб Стара Загора-Берое ускорява строителството на храм “Св. Йоан Рилски Чудотворец” в Старозагорските бани

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

P1430497P1430498На днешния църковнен празник Девета седмица от Петдесетница Ротари клуб Стара Загора-Берое, заедно с отец Йордан Карагеоргиев – представител на Старозагорската митрополия, организира в Старозагорските минерални бани курбан, благословен от митрополит Киприан, с молебен за здраве и просперитет на българския народ и във връзка със строежа в курортното селище на православния храм “Свети Иван Рилски Чудотворец”.

“За поредна година Ротари клуб Стара Загора-Берое прави по това време курбан. Тази година решихме той да е тук, защото искаме да подкрепим вашата общност. Преди няколко месеца дарихме средства за изграждането на най-новия храм в Старозагорските бани – каза президентът на клуба Красимир Червилов, като подчерта: – В тези размирни времена е много важно да съграждаме православни храмове, да се опитваме да бъдем по-смирени и най-вече по-обединени. Затова благодаря на Старозагорската митрополия и лично на митрополит Киприан, както и на Община Стара Загора, която винаги е помагала”.

“Благодаря от името на митрополит Киприан, който в момента е на националното честване на Петрова нива, за желанието, стремежа Ви и помощта Ви строителството на този храм да върви напред – отговори отец Йордан Карагеоргиев. – Специални благодарности и на Община Стара Загора, на кмета Живко Тодоров и на зам.-кмета Янчо Калоянов, който е член на църковното настоятелство, които с цялото си сърце помагат, както и на многобройните дарители, подкрепили изграждането на храма със суми от 20 до 20 хиляди лева”.

Отец Йордан освети голям златен кръст, който ще бъде поставен на изграждащата се в момента камбанария с 3 камбани към храм-параклиса в местността “Богородична стъпка”. Той съобщи, че на 8 септември, на празника Рождество Богородично, митрополит Киприан ще открие камбанарията с тържествен водосвет.

На няколко места в Старозагорските минерални бани са сложени кутии за дарения за новата църква, информира кметът на курорта Станчо Станев. Годишно чрез тях се събират по около 1000 лева. Той благодари на Община Стара Загора и кмета Живко Тодоров за инвестициите в инфраструктурата на Баните. Тази година са асфалтирани 2000 кв.м улици, по околовръстния път край хотелите са подменени тротоарите и бордюрите, както и край Пощата. “Ако всяка година Общината прави по толкова, Баните бързо ще станат едно още по-добро място за живеене” – отбеляза кметът.

P1430493P1430486P1430496P1430495
#lice

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2021 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн