Празник „Дон Домат” организират в старозагорското село Горно Ботево

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Дон доматЗа четвърти път в старозагорското село Горно Ботево ще се състои единственият у нас Празник на домата „Дон Домат – плодът-зеленчук“. Той ще се проведе тази събота (14 август) от 10.30 ч. в парка на селото. Програмата предвижда целият ден да бъде наситен с редуване на състезателна, изложбена и музикална част.

Надпревара по пренасяне и белене на домати, както и ядене на домати без ръце са част от атракциите, който ще могат да видят посетителите.

Местните производители ще представят различни сортове от вкусния плод-зеленчук и ще подредят изложба на ястия от домати – иновативни шопски салати, торти и сладка. Най-мераклиите ще предложат за дегустация и доматена ракия.

„Защото без домат салата не става, нито пък лютеница“, казват организаторите от НЧ „Пробуда-1927“ – Горно Ботево и кметството на село Горно Ботево.

За доброто настроение на присъстващите ще се включат самодейни състави за народна музика и танци от Горно Ботево и съседните села.

Събитието се организира с подкрепата на Община Стара Загора.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн