Съдят 46-годишен от Софийска област, откраднал кошери и мед за над 23 хил. лв. от чирпанско село

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKРайонна прокуратура-Стара Загора – Териториално отделение-Чирпан внесе в съда обвинителен акт срещу В.И., на 46 г., за това, че на 25.07.2017 г., в землището на с. Малко Тръново, обл. Стара Загора, чрез използване на товарен автомобил е отнел чужди движими вещи – 35 пчелни кошери, съдържащи 70 пчелни семейства и 875 кг мед и 5 празни пчелни кошери, всичко на обща стойност 23 345 лв., от владение на другиго, без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като откраднатите вещи не са били под постоянен надзор – престъпление по чл. 195 ал. 1 вр. чл. 194 ал. 1 от Наказателния кодекс.

Обвиняемият В.И. се занимавал с пчеларство. Той знаел, че в землището на с. Малко Тръново, общ. Чирпан, се намирал пчелин с множество кошери, който не се охранявал. В.И. посетил мястото и огледал кошерите. След това наел товарен автомобил и на 25 юли 2017 г., ги отнел от мястото им. Част от тях разположил в двора на дома си в гр. Сливница, а останалите в наследствен имот. В.И. е осъждан за престъпления против собствеността.

Предстои Районен съд-Чирпан да насрочи първо заседание по делото.
#

бутон за сайт


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн