Разследват смъртта на 29-годишен мъж и 5-годишно момче, открити в автомобил в язовир „Копринка“

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

_Temida-2 NK-NPKНа 01.08.2021г. в 14.41 ч. в РУ-Казанлък на тел. 112 е получено съобщение, че на същата дата около 13.00 ч. във водите на язовир “Копринка” е забелязан автомобил. Изваден е автомобилът. На предната седалка е установено тяло на мъж на видима възраст около 30 години, а на задната седалка тяло на дете на видима възраст около 6 години. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава.

*  *  *

Под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора се извършва разследване по досъдебно производство за изясняване на причините за смъртта на мъж и дете, открити в автомобил във водите на язовир „Копринка“ в землището на с.Копринка, обл. Стара Загора.

На 6.03.2021 г., в РУ-Казанлък е постъпил сигнал за изчезването на Б.Р., на 29 г., и на А.Р., на 5 г., които на 5.03.2021 г., около 18 часа, са напуснали дома си в с. Копринка, обл. Стара Загора, с моторно превозно средство и оттогава са в неизвестност. Предприето е търсене на лицата, но същото е останало без резултат.

На 1.08.2021 г., автомобилът на Б.Р е бил забелязан в коритото на язовир “Копринка“, за което е бил подаден сигнал на тел. 112. На място са пристигнали полицейски екипи от ОД на МВР – Стара Загора. Незабавно е започнат оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства. Извършват се активни действия по събиране на доказателства. Назначени са съдебномедицинска, химическа и автотехническа експертизи. Предстои назначаването на ДНК експертиза. Срокът на разследването е двумесечен.
#

spodelime


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн