Пускат движението в платното за София по АМ “Тракия” между Чирпан и Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

AMT 660След 14 часа днес се пуска движението в платното за София по ремонтираните над 23 км от автомагистрала „Тракия“ в участъка между пътните възли „Чирпан-изток“ и „Стара Загора“. С възстановяването на трафика завършват планираните строителни работи по автомагистралата за летните месеци и всички пътуващи ще могат да карат безопасно по обновения участък между Чирпан и Стара Загора.

С ремонта на 23 км участък приключи започналото през октомври 2020 г. поетапно обновяване на общо 52 км участък от АМ „Тракия“ (от 156-ти до 208-ми км), който е в експлоатация от 2007 г. На 16 юли беше пуснато движението в платното за Бургас в отсечката между пътните възли „Чирпан-изток“ и „Стара Загора“. В края на април т.г. завърши ремонтът на 16,5 км (от 168-ми до 184-ти км) между връзката с АМ „Марица” и пътен възел „Чирпан-изток“, а през миналата година на 12 км от автомагистралата между пътните възли „Белозем“ и „Оризово“ (от 156-ти до 168-ми км).

Трасето е с възстановена носимоспособност на пътното тяло по метода студено рециклиране, с нова асфалтова настилка и подобрено отводняване. Строителните работи включват още машинно подравняване на банкетите, ремонтно-възстановителни дейности на общо 18 съоръжения в 52 км участък, бетонови работи, полагане на подосновен пласт, на геомрежа, на неплътен асфалтобетон и износващ пласт от сплитмастик. Отсечката е с нова хоризонтална маркировка, нови пътни знаци и ограничителни системи.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2023 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн