Да бъде създадена парламентарна комисия по туризма, настояват хотелиери и ресторантьори

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Hotelieri i restorantiori sdruzhenie 300От името на УС на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите в Стара Загора до избрания председател на новото 46-то Народно събрание Ива Митева е изпратено писмо, подписано от председателя на сдружението Вени Петрова, в което се предлага създаването на нова парламентарна комисия – по туризма. В писмото се казва следното:

“Българският туризъм днес се намира в изключително тежка ситуация, а надеждата, която идва от морските ни курорти е измамна. Българският туризъм не е само летен и зимен, пътна и летищна инфраструктура и маршрути. Българският туризъм продължава да стои като доведено дете в нашата икономика и да чака с години да реши бързорешими въпроси.

Оценяваме високо това, че от години имаме Министерство на туризма, ако и това да е най-бедното Министерство. В този ред на мисли смятаме за логично и в Народното събрание да има отделна Комисия по туризма, а не както до момента проблемите на туризма да се разглеждат, ако им дойде времето, в Комисията по икономическа политика.

Такова решение ще даде възможност на професионалистите от бранша да имат по-добър и ефективен контакт с народните представители по отношение на законотворчество и актовете, които произтичат от това.

Такава Комисия би била особено полезна и в детайли, които касаят спецификата на туристическия бранш.

Молим да имате предвид нашето предложение, когато съставяте и гласувате броя, видовете и членовете на постоянните комисии в 46-тото Народно събрание.”
#

gerb

бутон за сайт


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн