29 преписки и 3 досъдебни производства за изборни нарушения са образувани на територията на Районна прокуратура – Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Prokuratura 180В Районна прокуратура – Стара Загора и Териториалните отделения в Казанлък, Чирпан, Раднево и Гълъбово са образувани общо 29 преписки и 3 досъдебни производства във връзка с проведените парламентарни избори на 11 юли 2021 г., съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.

Досъдебните производства са образувани за престъпление по чл.167 ал.2 от Наказателния кодекс – предлагане или даване на имотна облага с цел да се упражни избирателното право в полза на определен кандидат. По едно от тях по искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия.

Активната работа по доказване на престъпленията продължава. По преписките е възложено извършването на проверки от органите на МВР.
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн