Оперното изкуство сред младите хора популяризират в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

concertconcert1Концертът “Хора като книги“ събра снощи в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ в Стара Загора младежи и девойки любители на оперното изкуство. Той бе организиран от Международния младежки център и Регионална библиотека “Захарий Княжески”.

Целта на проекта е да се популяризира оперното изкуство сред младите хора. В основата е темата за любовта, пречупена през призмата на метафората за хората като книги. Концертът е своеобразно начало на едноименния формат, включващ поредица от инициативи, целящи за запознаят младите хора с интересни и любопитни личности.

Музикалният спектакъл бе дело на младите таланти от Националната музикална академия „Професор Панчо Владигеров“ – Анастасия Алтукова, Васо Параскева, Лора Радева, Мериам Шамс, Симона Тодорова, Живко Добрев, Стоян Буюклиев, на рояла – Мирослав Георгиев. Графичното оформление на музикалния проект е дело на Никол Нанкова.

Артистите представиха творби от Шопен, Рахманинов, Тости, Доницети, Черкин, Верди и Пучини.

В предстоящите седмици младите оперни артисти ще представят музикалния спектакъл и в други градове на област Стара Загора.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн