Разследват купувач на гласове в Павел баня

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA.NET
*
Версия за смартфони >>>

Prokuratura HПод ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък е образувано и се провежда разследване по досъдебно производство за извършено престъпление против политическите права на гражданите.

С.И. е привлечен като обвиняем за това, че в периода от 28.06.2021 г. до 9.07.2021 г. в гр. Павел баня, обл. Стара Загора, организирал предлагането на имотна облага, като възложил на З.А. да му намери хора с цел да бъдат склонени да упражнят избирателното си право в полза на определена политическа партия срещу заплащане, както и да изготви списък на тези лица, съдържащ имената им с цел впоследствие, в деня на изборите за Народно събрание на 11.07.2021 г., да упражнят избирателното си право, посочвайки определен номер в бюлетината – престъпление по чл. 167 ал. 3 от Наказателния кодекс.

Активната работа по разследването продължава, като до момента са извършени множество действия – претърсвания и изземване на веществени доказателства, разпити на свидетели и приобщаване на писмени доказателства.

С.И. е задържан за срок от 72 часа с оглед внасяне на искане до съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура – Стара Загора и прие, че се касае за висока степен на обществена опасност на престъплението и на извършителя му, който е осъждан.
Определението на съда не е влязло в законна сила и подлежи на обжалване, съобщиха от Апелативна прокуратура – Пловдив.
#

бутони към социални мрежи


echo
Copyright © 2022 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн