500 деца събира детският музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“ в Стара Загора

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

Orfeevo izvorche 660За 21-ви път на 17 и 18 юли Стара Загора ще бъде домакин на Националния детски музикално-фолклорен конкурс „Орфеево изворче“. Конкурсната програма ще премине в две от залите на Регионален исторически музей. Тази година участие ще вземат 500 индивидуални изпълнители и камерни музикални състави с до 12 изпълнители на сцената. Официалното откриване ще бъде от 17 юли от 10.00 часа на сцената на Лапидариума в Регионалния исторически музей.

И тази година за трета и четвърта възрастова група ще бъдат връчени годишни стипендии на Министерството на културата по програмата за мерките за закрила на деца с изявени дарби. Талантите ще се борят и за индивидуални парични премии. Експертно жури ще отличи най-добрите три изпълнения във всяка възрастова група със златен, сребърен и бронзов медал.

Награждаването на участниците ще се проведе след всяка възрастова група на открито на сцената на Лапидариума.

През тази година поради епидемичната обстановка във форума няма да се допуска участието на танцови състави в конкурсната програма. Конкурсът се организира от Националния музикално-фолклорен съюз „Орфеево изворче“ с подкрепата на Община Стара Загора.
#

бутони за социални мрежи


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн