Изборният ден в област Стара Загора започна в спокойна обстановка

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

___MVR gerb 260

Изборният ден в област Стара Загора започна в 07:00 часа. Секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани нарушения на обществения ред преди началото на изборите.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на МВР се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

ОДМВР – Стара Загора е предприела всички необходими мерки за охрана на обществения ред, пожарна безопасност и спокойно протичане на изборния ден.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват  нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 02/90 112 98, както и на e-mail izbori2021@mvr.bg

В днешния ден звената “Български документи за самоличност” при ОДМВР-Стара Загора ще работят извънредно със следното работно време: от 08.30 ч. до 19.30 ч.

*  *  *

139 985 старозагорци имат право днес да упражнят своя вот в една от общо 208-те секции на територията на общината  като в града – 149, и в селата – 54. Секциите в специализирани институции са 4, а 1 e подвижната избирателна кутия.

Гласуването приключва в 20.00 часа, като има възможност за удължаването му по преценка на Централната избирателна комисия (ЦИК), ако пред изборните помещения има желаещи да гласуват.

Първата избирателна активност за община Стара Загора ще бъде налична около 11.00 часа.
#

споделяне на връзка


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн