Подновяват строителството на учебна база на Тракийския университет в Старозагорските бани

СТАРА ЗАГОРА ДНЕС – STZAGORA. NET
*
Версия за смартфони >>>

DSC_6818 (1)DSC_6793Ректорът на Тракийския университет доц. Добри Ярков даде ход на строително-ремонтни дейности на учебна база на висшето училище в Старозагорските бани. Той припомни историята на строежа, която датира отпреди 30 години: „Тази сграда е едно изоставено бижу. Университетът плаща сериозни суми за провеждането на различни мероприятия в частни зали и хотели. Предстоят ни много чествания и научни конференции и се надявам да довършим предсрочно строежа, за да ги посрещнем още догодина тук. Сградата ще бъде достойна за нивото и качеството на университета. Тя може да бъде ползвана и от други образователни институции, от училища и други университети.“

Мащабната сграда, която е с 4305 кв.м обща застроена площ, е предвидена за учебна база на университета, но строителството е спряно преди 6-7 години. Сега предстои довършване на обекта, включващ 3 етажа, партер и сутерен. Сградата ще разполага с конферентни и многофункционални зали, учебни семинарни зали и кабинети, кухненски блок със столова, вътрешен басейн, стаи и апартаменти за отдих.

Строително-ремонтните дейности за довършване на обекта са на стойност 3 143 145 лв., собствено финансиране.

Срокът за изпълнение по договор със строителната фирма е 540 календарни дни.

DSC_6806DSC_6799DSC_6789DSC_6777
#

сподели бутон


echo
Copyright © 2024 Стара Загора днес. Всички права запазени. ЗА КОНТАКТИ: E-mail: epdobreva@abv.bg Собственик и издател: "Ерима Трейд" ЕООД, Евгения Добрева.
Powered by уеб дизайн